Nastavení země / jazyka

V nastavení si můžeš změnit jazykovou mutaci a také zemi, na jejímž základě se ti budou zobrazovat ceny produktů v příslušné měně. Nastavení si můžeš kdykoliv znovu změnit a přestavit. V případě změny jazykové mutace budeš přesměrován na doménu dané země.

Nastavení země / jazyka

V nastavení si můžeš změnit jazykovou mutaci a také zemi, na jejímž základě se ti budou zobrazovat ceny produktů v příslušné měně. Nastavení si můžeš kdykoliv znovu změnit a přestavit. V případě změny jazykové mutace budeš přesměrován na doménu dané země.


Natur Compagnie Zeleninový bujon kostky 126g BIO

Zeleninový bujon v biokvalitě bez izolovaného glutamátu sodného a ztužených tuků. Nepostradatelný je při přípravě polévek, zeleninových a luštěninových směsí, nákypů a omáček.

60,00 Kč
dostupnost: skladem 9 ks

Nejdřív si vyber velikost

Do košíku


Zeleninový bujon v biokvalitě bez izolovaného glutamátu sodného a ztužených tuků. Nepostradatelný je při přípravě polévek, zeleninových a luštěninových směsí, nákypů a omáček…

Nejlépe si zachová svou chuť, když ho přidáte do jídla až před koncem vaření.

Víte, jak je to s údajně skrytým glutamátem v potravinách?

 

  • glutamát se běžně vyskytuje v lidském těle a je mimo jiné důležitý pro správné fungování mozku
  • jde o kyselinu glutamovou, jednu z běžných aminokyselin, kterou najdete ve všech bílkovinách
  • pokud je kyselina glutamová vázaná v bílkovině, chuťově se nijak neprojevuje, nemůžeme ji cítit
  • chuťové vjemy vyvolá jen tehdy, když je kyselina glutamová volná, tedy uvolněná z bílkoviny
  • volnou kyselinu glutamovou najdete např.: ve zralých rajčatech, ve zrajících potravinách jako je parmezán, v hydrolyzovaných bílkovinách – např. při přípravě drožďového extraktu, v biobujonech, ve fermentovaných potravinách – tempeh, miso pasta, shoyu, tamari
  • v izolovaném glutamátu – vyrábí se ve formě soli kyseliny glutamové, tedy jako glutamát sodný, vzniká složitými procesy fermentací z kukuřice, řepy apod., jde o bílý prášek využívaný jako intenzivní zvýrazňovač chuti – toto je ten škodlivý glutamát sodný
  • pro organizmus není důležité, jestli se do těla dostane kyselina glutamová vázaná v bílkovině nebo volná
  • důležité je nepřijímat izolovaný glutamát (glutamát sodný), který je oddělen od ostatních složek, se kterými se v bílkovinách běžně vyskytuje
  • přidaný glutamát sodný je v biopotravinách přísne zakázaný

 

Návod k přípravě

Rozpusťte 1 kostku v 0,5 l vroucí vody. Ideální použití jako ochucovadlo do polévek, omáček a k přípravě mnoha dalších pokrmů.

Složení

jedlá mořská sůl, bambucké máslo*, kukuřičný škrob*, maltodextrin*, kvasničný extrakt, slunečnicový olej*, karamelizovaný cukr*, cibule* 0,5 %, mrkev* 0,5%, petržel*, kurkuma*. Může obsahovat stopy mléka, lepku, sóji, hořčice, celeru a vajec.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Skladování

Skladujte v suchu.

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 28 kJ / 7 kcal
Tuky: 0,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 0,6 g
z toho cukry: 0,0 g
Bílkoviny: 0,0 g
Sůl: 0,9 g

 



Na této stránce používáme cookies za účelem její funkčnosti, optimalizace, efektivnějšího oslovování zájemců o naše služby a analýzy návštěvnosti prostřednictvím Google Analytics. Nastavení cookies můžete upravit ve svém prohlížeči. Více informací a úplné poučení naleznete zde.

Souhlasím

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat produkty mezi oblíbené

Přihlásit se