Nastavení země / jazyka

V nastavení si můžeš změnit jazykovou mutaci a také zemi, na jejímž základě se ti budou zobrazovat ceny produktů v příslušné měně.
Nastavení si můžeš kdykoliv znovu změnit a přestavit. V případě změny jazykové mutace budeš přesměrován na doménu dané země.


Zobraz autora ok Autor:
Uspořádej články ok Seřazeny

zobrazují se ti filtrované záznamy

Marula - Sclerocarya Birrea

Název podle INCI - Sclerocarya Birrea (Marula)

Sclerocarya Birrea - Marula

Marula strom (Sclerocarya birrea) je příbuzný Mangu a roste ve velkém množství ve všech osmi zemích reprezentovaných PhytoTrade Afrika. Roste až do 18 m výšky, má šedou nevzhlednou kůru a širokou korunu. Je odolný vůči suchu a nejčastěji se vyskytuje v nízkých výškách v otevřených lesích.

Ovoce stromu Marula je o velikosti švestky s hladkou kůží, která je máslovito-žlutá, když je Marula zralá. Voňavá šťavnatá bílá dužina lpí na pevné hnědé skořápce, uvnitř které jsou dvě nebo tři semena. Jsou tak bohaté na olej, že i stlačením mezi prsty dostanete zajímavé množství Marula oleje.

Chuť ovoce je srovnávána s koktejlem chutí z guave, liči, jablka a ananasu a je oblíbená nejen u lidí, ale i u slonů, které jsou schopny za sladkou chutí Marul prochodit i několik kilometrů. Populární africký likér Amarula je založen na Marula ovoci. Sklizeň ovoce probíhá od února do června.

Sclerocarya Birrea - Marula

Použití v produktech:

  • při péči o pleť a léčbě suché a popraskané pokožce
  • anti-aging krémy na obličej
  • pro hydrataci, zjemnění pleti
  • které snižují zarudnutí kůže
  • oční krémy
  • rtěnky
  • na tělo - sprchové gely
  • na vlasy - šampony a kondicionéry na suché až mastné vlasy, vyživující olej na suché a poškozené vlasy
  • masážní olej
Sclerocarya Birrea - Marula

Marula olej

Marula olej je populární přísada do kosmetických produktů určených k péči o pleť, protože pleť a pokožku přirozeně zvláčňuje, vyživuje a revitalizuje. Snadno se vstřebává a obsahuje vysoký podíl kyseliny olejové, takže je ideální pro topickou aplikaci. Obsahuje vysoké množství přírodních antioxidantů a je jedním z nejvíce stabilních olejů, které jsou dnes k dispozici. Je desetkrát odolnější proti oxidaci jako olivový olej.

Účinky Marula oleje byly prokázány při zlepšení hydratace kůže, zjemnění pokožky a ke snížení zarudnutí pokožky. Studie ukázaly, že Marula olej má lepší výsledky než sladký mandlový olej ve všech třech účincích.

Tradiční použití

Léčebný olej z Marul se již dlouho používá jako kosmetický u jihoafrických žen, které ho používají jako olej na vlasy, na pleť, ruce a nohy. Jeho hydratační vlastnosti jsou obzvláště populární u lidí se suchou a popraskanou pokožkou. V Svazijsku ho tradičně používají těhotné ženy na zjemnění a vyhlazení strií.

Sclerocarya Birrea - Marula

Marula ovoce se používá k výrobě džemu a na sezónní Marula pivo, které je velmi populární v celé jižní Africe.

Archeologické důkazy potvrzují, že Marula strom byl součástí života obyvatel jižní Afriky po tisíce let. Hromady skořápek z Marula ořechů z doby kamenné byly nalezeny v jeskyních v Zimbabwe spolu s vyřezávanými nástroji a mušlemi. Podobné nástroje se používají dodnes na rozlousknutí skořápky ořechu a na extrahování oleje ze semen.



Komentáře (0)

Diskutovat mohou pouze registrovaní zákazníci.


  • Ráno
  • Dopoledne
  • Oběd
  • Odpoledne
  • Večer
  • Noc

Len registrovaný užívatelia si môžu pridať produkty medzi obľúbené.

Prihlásiť sa