Nastavení země / jazyka

V nastavení si můžeš změnit jazykovou mutaci a také zemi, na jejímž základě se ti budou zobrazovat ceny produktů v příslušné měně.
Nastavení si můžeš kdykoliv znovu změnit a přestavit. V případě změny jazykové mutace budeš přesměrován na doménu dané země.


Zobraz autora ok Autor:
Uspořádej články ok Seřazeny

zobrazují se ti filtrované záznamy

Karnaubský Vosk - Cera Carnauba

Název INCI - Cera Carnauba (Karnaubský Vosk)

Cera Carnauba

Karnauba (Copernicia Prunifera, Copernicia Cerifera) je vysoká palma původem z Brazílie s rovným, válcovitým kmenem, který roste až do výšky 20-25 metrů vysoko. Koruna vějířovitých listů, které mohou dosáhnout délky až 2 metry, vyzařuje od špičky svého kmene. Postupně spodní listy vadnou a opadávají a zanechávají po sobě spirálovité jizvy na trupu. Hlavně mladé listy jsou na svém povrchu pokryté četnými vločkami vosku. List vylučuje tyto vločky aby se sám chránil před dehydratací. Karnaubské květy produkují podlouhlé, nažloutlé bobule, z nichž každá obsahuje jedno semeno.

Karnaubský vosk se získává z listů palmy Copernicia Prunifera nebo Copernicia Cerifera, domácím druhem severovýchodní Brazílie. Vosk chrání rostlinu proti prostředí a zabraňuje nadměrnému odpařování. Karnaubský vosk se skládá převážně z esterů (ca. 85%), volných mastných alkoholů s dlouhým řetězcem (cca 13%), a volných mastných kyselin a pryskyřice. Jedná se o velmi tvrdý přírodní vosk, který se používá i v kosmetických a farmaceutických přípravcích.

Vzhledem k tomu, že karnaubský vosk má nejvyšší bod tání z přírodních vosků, je vhodný pro zlepšení teplotní stability mnoha kosmetických přípravků.

Karnaubský vosk (Cera Carnauba)

  • poskytuje dobrou formu uvolňování, tvrdost, povrchový lesk a snadnou aplikaci
  • poskytuje soudržnou konzistenci a používá se jako ko-emulgátor v kosmetických přípravcích
  • má vodoodpudivé vlastnosti
  • vytváří na pokožce jemný ochranný film
  • je nejtvrdší rostlinný vosk
  • má bod tání mezi 82 ° a 86 ° C
  • se skládá zejména z esterů s dlouhým řetězcem mastných kyselin (cca. 85%)
  • je nestravitelný
  • používá se v tuhých tělových máslech, ochranných emulzích, ve vlasových kondicionérech, v řasenkách, v rtěnkách, makeup-ech a balzámech na rty

Alternativní jména

Copernica Cerifera, Karnaubawachs, Carnaubawachs, Copernicia Cerifera Wax, Carnauba, Copernica Cerifera Wax, Carnauba Wax, Carnauba Cera, Copernicia Cerifera Cera, Copernica Cerifera Cera, Cornauba wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Copernica Cerifera (Carnauba) Wax, Karnaubský vosk



Komentáře (0)

Diskutovat mohou pouze registrovaní zákazníci.


  • Ráno
  • Dopoledne
  • Oběd
  • Odpoledne
  • Večer
  • Noc

Len registrovaný užívatelia si môžu pridať produkty medzi obľúbené.

Prihlásiť sa